Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Εάν ενδιαφέρεστε για την Ουκρανία - διαλύστε το ΝΑΤΟ

 


της Sara Flouders

δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2022


Πολύ πριν από τη ρωσική επέμβαση της 24ης Φεβρουαρίου, το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ φασιστικό πραξικοπηματικό καθεστώς το 2014 είχε μεταβάλει την Ουκρανία στη φτωχότερη χώρα και με το υψηλότερο ποσοστό μετανάστευσης στην Ευρώπη. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναδιάρθρωσε την οικονομία και ζήτησε μέτρα λιτότητας που εξανέμισαν τις συντάξεις και μείωσαν τις κοινωνικές δαπάνες. Οι μαζικές ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικής ιδιοκτησίας έφεραν οικονομική καταστροφή.

Σήμερα η εμπορία ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση και καταναγκαστική εργασία, μαζί με την αγορά παιδιών από ορφανοτροφεία, είναι πιο διαδεδομένη στην Ουκρανία από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Η μεγαλύτερη βιομηχανία παρένθετης μητρότητας στον κόσμο βρίσκεται στην Ουκρανία. Οι παρένθετες μητέρες αμείβονται με 15.000 δολάρια ανά παιδί.

Η Ουκρανία, αν και πλημμυρισμένη από όπλα του ΝΑΤΟ, στερείται τόσο βασικών κοινωνικών υπηρεσιών που έχει τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη. Τα ποσοστά εμβολιασμού για την πολιομυελίτιδα, την ιλαρά και τη διφθερίτιδα είναι στο 53%. Και μόνο ένας στους πέντε Ουκρανούς έχει λάβει πλήρη σειρά εμβολίου κατά του COVID-19, εγείροντας ανησυχίες για νέες παραλλαγές του COVID-19 που προκύπτουν υπό συνθήκες συνωστισμού προσφύγων εκτός Ουκρανίας.

Ουκρανία: πιόνι του ΝΑΤΟ

Η Ουκρανία, αν και δεν είναι επίσημα μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ, έχει λάβει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε φονικό στρατιωτικό εξοπλισμό από τα αμερικανικά ουκρανικά στρατεύματα που υπηρετούσαν υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ως «Εταίρος Βελτιωμένης Ευκαιρίας», η Ουκρανία φιλοξένησε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις εκπαίδευσης με στρατεύματα των ΗΠΑ, της Βρετανίας και του Καναδά.

Όπλα με τακτική πυρηνική ικανότητα, τα οποία θα μπορούσαν να φτάσουν σε ρωσικές πόλεις μέσα σε λίγα λεπτά, τοποθετούνται στην Ανατολική Ουκρανία και στις χώρες του ΝΑΤΟ. Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να τελειώσει σήμερα εάν οι ΗΠΑ σταματούσαν να διοχετεύουν δισεκατομμύρια δολάρια θανατηφόρων όπλων και χιλιάδων στρατιωτικών «συμβούλων» και ιδιωτικών στρατιωτικών εργολάβων - μισθοφόρων - στην Ουκρανία. Αυτός ο καταστροφικός πόλεμος δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ, αν αυτές οι εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες από τις ΗΠΑ δυνάμεις δεν βομβάρδιζαν τα 1.400 μίλια ουκρανο-ρωσικών τα τελευταία οκτώ χρόνια, ενώ οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ περικύκλωναν τη Ρωσία με στρατιωτικές βάσεις στις γύρω χώρες .

Η Ουκρανία είναι ένα πιόνι σε αυτή τη στρατηγική των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας. Ο μόνος τρόπος για την ειρήνη είναι η διάλυση του ΝΑΤΟ. Έξω το ΝΑΤΟ από την Ουκρανία!


Πηγή: If you care about Ukraine – disband NATO – Workers World

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκδόθηκε το βιβλίο του Πιερ Μπρουέ, "Οι τροτσκιστές στην Σοβιετική Ένωση 1929- 1938"

Πριν λίγες μέρες εκδόθηκε το βιβλίο του Πιερ Μπρουέ με τίτλο "Οι τροτσκιστές στην Σοβιετική Ένωση, (1929-1938). Το βιβλίο βγήκε από τις...