Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Από τις Κραυγές Αγωνίας στο Μαζικό Οργανωμένο Εργατικό Κίνημα

 Από τις Κραυγές Αγωνίας στο Μαζικό Οργανωμένο Εργατικό Κίνημα









του Θανάση Αν. , "Πάνθηρας 29"



Οι τρεις προσαγωγές των συνδικαλιστών του επισιτισμού - τουρισμού έξω από το Προεδρικό Μέγαρο με πανό που έγραφε "ΠΕΙΝΑΜΕ" είναι η συνέχεια του αυταρχικού κατήφορου και καταστολής της κυβέρνησης της ΝΔ που έδειξε στη 17 Νοέμβρη, Πανεργατική Απεργία, επέτειο του Γρηγορόπουλο.

Ακόμα και τις συμβολικές παρεμβάσεις δεν αντέχει η κυβέρνηση της ΝΔ, θέλει να τρομοκρατήσει, να καταστείλει κάθε φωνή. Τις κραυγές αγωνίας και αντίστασης ενάντια στην επικίνδυνη και ταξική πολιτική της προσπαθεί να τις φιμώσει από τα ΜΜΕ.

Ακόμα και στην συζήτηση για τον προυπολογισμό ο Κούλης δεν ανακοίνωσε τίποτα θετικό για τους ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους ενώ ταυτόχρονα αφήνοντας στην ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους και μικρομεσαίους. Ενώ ο Κικίλιας ακόμα πιπιλά για "ατομική ευθύνη" τώρα μιλάνε για την διασπορά του κορονοϊού στην Δυτική Αττική (εκεί δηλαδή στους εργασιακούς χώρους...).

Όσο είμαστε στην περιπέτεια του κορονοϊου, μαζικός εργατικός αγώνας δεν μπορεί να υπάρξει - μάλιστα με τον κόσμο να είναι "φοβισμένος και αμήχανος" -, θετικές είναι οι συμβολικές παρεμβάσεις (ΚΚΕ, Μέρα25, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ μ-λ, ....) δίνοντας τον τόνο της αντίστασης. Ενωτικά οι μαχόμενες αριστερές δυνάμεις , εργατικές συλλογικότητες πρέπει να ετοιμάζουν την αντεπίθεση που πρέπει να δοθεί μετά. 

Στο "πεζοδρόμιο" θα καθοριστούν τα πάντα. Στο "πεζοδρόμιο" θα κριθεί η αποτελεσματικότητα και το σχέδιο για να ανατραπεί η ταξική πολιτική της ΝΔ. Στο "πεζοδρόμιο" με το ενιαίο μέτωπο της εργατικής τάξης που πρέπει να δώσει διέξοδο στην καπιταλιστική κρίση. Στο "πεζοδρόμιο" που στο δίλημμα της Ρόζας "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" να κάνει δυνατότητα και υλική πραγματικότητα τον σοσιαλισμό... 

Οι μάχες είναι μπροστά μας.... ας τις σχεδιάσουμε για να είναι αποτελεσματικές... 




Υ.Γ.
Αναδημοσιεύουμε από το μπλοκ "Πάνθηρας 29".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκδόθηκε το βιβλίο του Πιερ Μπρουέ, "Οι τροτσκιστές στην Σοβιετική Ένωση 1929- 1938"

Πριν λίγες μέρες εκδόθηκε το βιβλίο του Πιερ Μπρουέ με τίτλο "Οι τροτσκιστές στην Σοβιετική Ένωση, (1929-1938). Το βιβλίο βγήκε από τις...